sâmbătă, 8 mai 2010

O singura limba straina la BACALAUREAT

In data de 6 mai 2010, deputatii din Comisia de invatamant au hotarat ca examenul de balaureatul din anii urmatori sa cuprinda evaluarea la o singura limba straina. Astfel, proiectul legii educatiei elaborat de Guvern prin care se introduceau probe de examen la doua limbi straine a fost modificat.

Totusi Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a sustinut varianta Guvernului. "Daca inainte, cunoasterea a doua limbi straine era un avantaj, acum necunoasterea a doua limbi straine este un dezavantaj", a spus ministrul.

Comisia de invatamant a adoptat un amendament, al deputatului Adriana Saftoiu, din proiectul Legii Educatiei Nationale, potrivit caruia "examenul national de bacalaureat consta in sustinerea unei probe de evaluare a competentei lingvistice la o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal".

Tot in aceeasi sedinta, deputatii au hotarat sa nu modifice prevederile din proiectul Guvernului referitoare la admiterea la liceu: "in cazul in care numarul de candidati este mai mare decat numarul locurilor oferite de liceu, admiterea se face luand in calcul, in proportie de 70% portofoliul educational al elevului, media de absolvire a invatamantului obligatoriu si media la probele de la evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a IX-a si, in proportie de 30%, nota obtinuta la disciplina de admitere stabilita de liceu".

sursa: realitatea.net


Subiecte Rezolvate Bacalaureat si Titularizare

Un comentariu:

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

SEO Romania Certificat Web