sâmbătă, 31 octombrie 2009

Masurile de supraveghere ale examenului de bacalaureat vor fi aceleasi si in 2010

Bacalaureatul din 2010 se va desfasura in aceleasi conditii de securitate ca si cel din 2009. Posibilitatea instalarii camerelor video in clasele si unitatile unde acestea nu exista este limitata de lipsa fondurilor, a precizat Cristian Alexandru, inspector general scolar.

"Deocamdata, fondurile Ministerului Educatiei nu permit asigurarea supravegherii video în clase, nici in Bucuresti, nici in tara. Poate doar prin eforturile primariilor sau ale comunitatii oamenilor de afaceri locali, cum s-a mai întamplat. Ne vom rezuma la ce avem pana in prezent si la regulamentul destul de stufos impotriva fraudei la examen", a spus Cristian Alexandrescu, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Bacalaureatul in 2009 a fost unul destul de aspru in ceea ce priveste mssurile de supraveghere. Elevii nu au avut voie să intre nici macar in curtea scolii cu materiale informative de orice fel, nici cu telefoane, lucrurile fiind lasate la intrare, in saci menajeri, iar la baie li s-a permis sa mearga doar o data.

Cu toate acestea, 312 elevi au fost prinsi încercand sa copieze si au fost eliminati din examen, mai multi fata de anii trecuti, 247 de elevi fiind eliminati in 2008 si 117, în 2007.

In ciuda masurilor de precautie, unii elevi au incercat sa copieze cu unele dispozitive electronice. "Elevii eliminati au incercat sa copieze fie dupa fituici, fie au pastrat telefonul mobil, desi acest lucru era interzis. Am avut cazuri care deja devin clasice, ceasul care afisează texte, respectiv subiectele rezolvate", spune purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Muncipiului Bucuresti, Marian Banu.

Sursa: realitatea.net



Rezolvari Bacalaureat si Titularizare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

SEO Romania Certificat Web