luni, 17 august 2009

Legea invatamantului inca se discuta

Ecaterina Andronescu discuta, joi, incepand cu ora 10.00, cu membrii federatiilor sindicale despre propunerile de reformare a sistemului de educatie, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ministerul Educatiei s-a intalnit si marti cu reprezentatii sindicatelor pentru a discuta despre noile legi din invatamant, insa sindicalistii au declarat ca ministerul de resort nu le-a prezentat, inca, nicio schita de lucru pentru elaborarea noilor legi ale invatamantului, motiv pentru care discutiile pe aceasta tema au fost reprogramate.

Concluzia de pana acum a discutiilor este ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si sindicatele din invatamant vor ca reforma sa insemne de fapt un cod al Educatiei si nu legile Miclea.

"Educatia are nevoie de un cod care sa cuprinda toate structurile din invatamant. Sustin ideea ciclurilor 4-4-4, cu anul pregatitor inclus in sistemul obligatoriu. De asemenea, vrem ca pentru invatamantul superior sa creasca exigenta privind acreditarea si autorizarea pentru a evita situatiile celor de genul Spiru Haret", a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

In ceea ce priveste reducerea cu 4% a posturilor din Educatie, sindicatele cer ca aceasta sa nu afecteze titularii si sa nu fie afectate clasele chiar daca nu au profesori calificati.

Andronescu sustine insa ca nu se pune problema ca reducerea de personal din invatamant sa vizeze profesorii titulari, aceasta masura fiind aplicabila cadrelor necalificiate care sunt aproximativ 12.000.

Dupa concursul de titularizare au ramas posturi vacante care vor fi ocupate de suplinitori.


Rezolvari Bacalaureat si Titularizare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

SEO Romania Certificat Web